Ovogodišnji mladomisnici posjetili brezovički Karmel

U srijedu, 30. lipnja 2021., posjetili su bosonoge karmelićanke u Brezovici mladomisnici zagrebačke, sisačke, varaždinske i bjelovarsko-križevačke biskupije. Zahvalno misno slavlje predvodio je mladomisnik vlč. Vatroslav Siketić iz Župe sv. Josipa radnika u zagrebačkim Gajnicama, a propovijedao je mladomisnik vlč. Rafael Mlinar iz Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku. Uz njih su bili suslavitelji mladomisnici vlč. Dejan Forutna iz bjelovarsko-križevačke biskupije, vlč. Petar Krašek iz varaždinske biskupije, vlč. Ivan Kuzmić iz sisačke biskupije, te vlč. Luka Tufeković i vlč. Hrvoje Maltarić iz zagrebačke nadbiskupije, te duhovnik bogoslova, prečasni gospodin Vlado Razum.

Nadahnjujući se na misnim čitanjima dana, vlč. Mlinar je govorio o nasljedovanju Krista Gospodina i o zahtjevnosti tog nasljedovanja, te o teškoćama i neizbježnim usponima i padovima na tom putu. Važno je uvijek se iznova opredijeliti za nasljedovanje Isusa. „Poći za Isusom zapravo obuhvaća jednu promjenu života, jedan radikalan zaokret u životu. To znači ići putem evanđelja; to zahtijeva jednu veliku odluku, jednu veliku ozbiljnost i odlučnost na koju često nismo spremni. Lakše nam je ostati ovakvi kakvi jesmo. Lakše nam je ići nekim svojim uhodanim životnim putevima i stazama. Lijepo nam je tako; teško nam je podnijeti žrtvu, podnijeti tu radikalnost. Ne, Isuse, ja želim Tebe slijediti, želim biti Tvoj. Neka ta odluka bude odluka naših srca, da se ne bojimo poći k Isusu. Moje Te srce, Isuse, želi slijediti, daj mi snage da pođem Tvojim putem“, naglasio je vlč. Mlinar.

U nastavku propovijedi govorio je o nastojanju da naš život bude svjedočanstvo Božje ljubavi, po kojem ćemo proslaviti Gospodina u svom životu. Za taj život potrebna nam je snaga Božje prisutnosti i snaga njegove Riječi, kao i snaga molitve, poručio je mladomisnik.

Druženje u govornici, upoznavanje, izmjena iskustava i pjesma nisu izostali, kao ni preporuke u molitvu i u daljnju duhovnu pratnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.