Novaci na svečanim zavjetima u Linzu

Rano ujutro u nedjelju 15. kolovoza, na svetkovinu Velike Gospe, novaci su se zajedno s magistrom zaputili u Linz kako bi sudjelovali u proslavi svetkovine i nazočili polaganju svečanih zavjeta brata Petera Marije od Presvetog Imena Isusova, člana austrijske poluprovincije. Ovo je bila prva takva svečanost u austrijskom Karmelu od 2016. godine, kada je o. Christian Kussbach slavio mladu misu. I to je bio jedan od razloga zašto je ovo euharistijsko slavlje bilo posebno svečano.

Velikom slavlju pridružili su se, uz braću iz Linza, i karmelićani austrijske semiprovincije iz Beča. Budući da br. Peter Marija studira teologiju u Toulouseu, za ovu prigodu stiglo je i desetak redovnika francuske provincije Avignon Aquitaine, koji žive u samostanima u  Montpellieru i Toulouseu. 

Euharistijsko slavlje animirao je i uveličao zbor uz orkestralnu pratnju. Nakon mise upriličen je ručak za rodbinu, redovnike i druge uzvanike u samostanskom vrtu. U opuštenom druženju naši su novaci imali prigodu upoznati se i popričati s karmelićanima austrijske semiprovincije, kao i s karmelićanima Indijcima koji su na studiju i ispomoći u austrijskoj semiprovinciji, te pridošlim Francuzima. 

Nakon objeda i ugodnog druženja, o. magistar nas je poveo u razgledavanje grada. Najviše nas se dojmila impozantna gotička katedrala.

Zahvalni Bogu na lijepom danu, navečer smo se, puni dojmova i obogaćeni novim iskustvima, sretno vratili u Graz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.