“Započeli smo Korizmu” – Izlet postulanata

Započeli smo korizmu posta, molitve i BRATSKE LJUBAVI“ – riječi su molitve izrečene na Čistu srijedu. Znajući da bi riječi koje upravljamo Gospodinu trebala pratiti i naša djela, odlučili smo konkretnije odgovoriti Isusovom pozivu na bratsku ljubav. Jer, ponekad smo više braća „s drugima“ nego li među sobom, a upravo je srce našeg karmelskog poziva živjeti taj predivni odnos zajedništva s Gospodinom i međusobno kao braća. Stoga je u četvrtak 3. ožujka naša mala postulantska zajednica u sastavu: o. Tiho, Mihael i Antonio, krenula na put prema Novome Sadu, točnije mjestu Kovilj u kojem se nalazi istoimeni muški manastir Srpske pravoslavne crkve. Ondje nas je vedra i nasmijana lica dočekao naš „vodič“ vlč. Tibor, u čijoj smo pratnji obišli manastirski kompleks. Ljepota prirode i predivni elementi raskošne bizantinske umjetnosti ovog stoljetnog mjesta molitve naša su srca ispunila posebnim Božjim mirom. 

Svoj smo put dalje nastavili prema mjestu Kać, gdje se nalazi maleni ženski manastir Uskrsnuća Gospodnjeg. Iskustvo koje vas obuzima u trenutku ulaska u manastirski kompleks i cjelokupna ljepota toga mjesta kao da već ovdje na zemlji želi pružiti osjećaj one nebeske radosti i ljepote. Zaista, koliko red i ljepota naših samostanskih zdanja mogu čak i slučajnom prolazniku reći nešto o istini neba. Baš me to potaknulo na razmišljanje…

I baš kada čovjek pomisli da bolje ne može, onda ga Gospodin iznenadi! Vlč. Tibor Szöllősi pozvao nas je da mu budemo gosti u njegovoj župi Temerin. Ondje nas je dočekao i njegov kapelan David, pa smo se u opuštenoj bratskoj atmosferi imali prilike još bolje upoznati, dijeleći jedni s drugima svoja iskustva i životne anegdote. 

Bio je to dan koji je vremenski prošao brzo, ali čije ćemo plodove zasigurno još dugo vremena kušati i o njima u srcu prebirati. Jer, uistinu je lijepo često susretati nekoga za koga znamo da nas voli, zar ne? Zato neka ovo naše iskustvo potakne i tebe koji ovo čitaš da kroz ovu Korizmu nađeš putove i načine kako bi otkrio/la skrivenu ljubav Božju. Ali, budi i ti ove Korizme onaj/ona koji/a će voljeti: Boga i čovjeka. Ta će nas ljepota susretanja u ljubavi zasigurno dovesti k slavi Uskrsa.

Neka Ti je blagoslovljen hod Korizme posta, molitve i BRATSKE LJUBAVI!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.