Prvi zavjeti i početak novicijata u Grazu

Svetkovina Blagovijesti posebno je svečano proslavljena ove godine u našoj zajednici u Grazu.

Nakon godine novicijata, u ruke provincijala o. Darija od Božje Dobrote, položili su Bogu svoje zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti prema Pravilu i Ustanovama Reda bosonoge braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela: br. Hrvoje od Bogorodice Marije, br. Marko Marija od Euharistijskog Otajstva, br. Mateo od Isusa, br. Ivan od Svetog Mihaela Arkanđela, br. Tomislav od Utjelovljenja i br. Marko od Bezgrešnog Srca Marijina.

O. Dario predslavio je svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Josipa kod sestara bosonogih karmelićanki. Slavlju se pridružio i provincijal Austrijske karmelske poluprovincije o. Alexander, svi članovi Provincijalnog savjeta naše provincije, prior zajednice u Krku o. Ivan, magistar novaka i prior o. Petar te braća iz zajednice u Grazu. Euharistijskom slavlju prisustvovali su i članovi obitelji naših zavjetovanika, kao i prijatelji zajednice u Grazu.

U homiliji je o. Dario jednostavnim i konkretnim riječima ukazao na vezu između  „terezijanskih kreposti“ (bratska ljubav, nenavezanost na stvari ili osobe, poniznost) i evanđeoskih savjeta (čistoća, siromaštvo, poslušnost), te pozvao novozavjetovanike da se, živeći ono što obećaju, potpuno predaju Gospodinu. Slavlje se, nakon euharistijskog stola u crkvi, nastavilo kod bratskog stola u našoj samostanskog blagovaonici. Potom su se naši novozavjetovanici uputili na dvotjedni odmor kod svojih obitelji.

Prethodnog dana za vrijeme molitve I. Večernje svetkovine Blagovijesti u samostanskom koru, obukavši redovničko odijelo, svoju godinu novicijata započeli su br. Izak od svetog Josipa i br. Mihael Marija od Božjeg Lica i Krvi Kristove. Njih je o. Dario u prigodnoj riječi potaknuo da u godini kušnje, po primjeru sv. Terezije,  prije svega kušaju Gospodina i njegovu ljubav i budu strpljivi. Jer, tko ima Boga, ništa mu ne nedostaje.

Naše novozavjetovanike i novake preporučamo u vaše molitve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.