Biskup Jezerinac i preč. Penić posjetili Karmel u Brezovici

Na povratku iz Lasinje, sa zlatne mise preč. Stjepana Bradice, umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac i bivši dugogodišnji voditelj Hrvatske katoličke misije Essen preč. Stjepan Penić, posjetili su sestre karmelićanke u Karmelu u Brezovici u nedjelju 26. lipnja 2022. godine.

Bio je to prijateljski i srdačan susret pun vedrine, smijeha i pjesme. Preč. Penić, koji je djelovao u Essenu 43 godine, živo se zanimao za život sestara u Karmelu: za njihovu molitvu, za duhovni život, liturgijska slavlja. Ujedno je sestre upoznao sa svojim iskustvom rada u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Essenu. Otac biskup je pozvao sestre da još jače žive svoj život molitve i žrtve u službi Crkve, svećenika i hrvatskog naroda.

Mons. Jezerinac je u knjizi dojmova zapisao: „Zahvaljujem dragom Bogu na današnjem danu što sam zajedno s preč. Stjepanom Penićem mogao posjetiti zajednicu sestara u Brezovici. Drago mi je što nose u sebi duh svoje Utemeljiteljice i duh i želju bl. Alojzija Stepinca, koji je bio duboko uvjeren u smisao žrtve, uvjeren da će njihova žrtva biti velika podrška i blagoslov u njegovom radu.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.