Izlet na Mrežnicu

Dva dana nakon slavlja Velike Gospe, u srijedu, 17. kolovoza, članovi remetske zajednice su otišli na zajednički jednodnevni izlet. Veći dio puta je bio po autocesti, no, vrludajući lokalnim cesticama prema našem odredištu, sve smo više napuštali znakove urbaniziranosti i po makadamskom putu došli našem cilju – odmorištu uz samu rijeku Mrežnicu.

Zahvaljujući susretljivosti domaćina odmah smo se osjećali kao kod kuće i razmilili uokolo; neki su sjeli u sjenu popiti nešto osvježavajuće, neki su pomogli u pripremi ručka, a neki odlučili prošetati do rijeke gdje je na obližnjim slapovima pao i prvi kupanac u veoma svježoj vodi.

Zahvaljujući domaćinu imali smo iznimno ukusan ručak, prije i nakon kojeg smo zajedno igrali badminton, stolni tenis, bacali frizbi i sl. Naravno, nakon ručka neka braća nisu mogla odoljeti, a da u pravoj samostanskoj tradiciji malo ne prilegnu. Nakon dogovora o vremenu povratka za Zagreb opet je svatko otišao provesti popodne onako kako je smatrao najboljim; većina je plivala i skakala sa slapova, neki su vozili kajake, neki se prevrtali iz kajaka, neki su više krenuli samotnjačkim pristupom i lovili ribu (no nemamo izvještaja da su išta ulovili) ili išli u istraživanje rijeke uzvodno bili pješke, bilo plivajući. Zabave nije nedostajalo, kao ni pravog bratskog druženja i dijeljenja zajedničkog vremena. Uz Božji blagoslov sve je dobro prošlo, uz poneki ubod ose ili ozljedu kod skakanja sa slapova, a ni izgubljeni (pa nađeni) mobiteli nisu mogli ugroziti lijepo zajedničko iskustvo.

U predvečerje dana smo se iz vode, kroz šumu i betonsku džunglu, preko makadama i asfalta vratili u naš remetski samostan, te bez problema zaspali izmoreni boravkom u zemaljskom raju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.