Misionar iz Ruande posjetio Karmel u Brezovici

Don Danko Litrić, SDB, misionar iz Ruande, posjetio je u subotu 27. kolovoza, na spomendan sv. Monike, sestre karmelićanke u Brezovici. Posjet je započeo misnim slavljem koje je don Danko predslavio uz asistenciju don Stjepana Bolkovca, SDB, ravnatelja na zagrebačkoj Knežiji. On je pozdravio svoga subrata don Danka i napomenuo kako je misionareva želja bila posjetiti Karmel prije povratka u Ruandu.

Don Litrić osvrnuo se u homiliji na svoj misionarski rad i obrazložio razlog dolaska; susret hrvatskih misionara u Rijeci, te kratki godišnji odmor tijekom kojega je posjetio svoje prijatelje kako bi ih upoznao sa životom i radom u Ruandi. Osvrnuvši se na svoj misionarski rad, rekao je da je već 41 godinu misionar u Ruandi, a kroz te godine bilo je i radosti i tuge. Njegove misionarske aktivnosti uključuju po tri sv. mise nedjeljom i blagdanima, ispovijedanje vjernika, pomoć djeci u obrazovanju, te pomoć starijima i bolesnima. U Ruandi  još uvijek ima dosta gladnih koji nemaju ni zemlje, ni kuće, ni posla. Čini za njih što je moguće, a ostalo prepušta Bogu.

„Kako činimo? Danas nam je Isus rekao: ‘svaki prema svojim talentima’, prema daru koji smo dobili – svećenik, časna sestra, brat, djed, roditelji… Svaki može učiniti puno dobra u svome staležu. Puno, puno dobra! Zahvaljujem se časnim sestrama koje se mole za nas i molim ih da i dalje nastave moliti da bi mogli do kraja života služiti darovima koji su nam dani. Do kraja! Da ne posustanemo u slabostima. Čovjek ne smije stati i reći: ‘Ja ne mogu’. Obećajem da ću se i dalje moliti za vas sa svojima u Ruandi, kao i za svoju Domovinu, da u bogatstvu ne zaboravimo Boga, jer to je gore od siromaštva, pa da se svi zajedno nađemo sretni ovdje na zemlji i u vječnosti“, zaželio je don Danko.

Nakon misnoga slavlja vjernici su s radošću pozdravili misionara don Danka, obećali mu molitvu, duhovnu blizinu, kao i pomoć gladnima, a sestre će nastaviti svojom molitvenom pratnjom podržavati ga na njegovom misionarskom putu u Ruandi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.