Prvi zavjeti br. Josipa od Presvetog Srca Isusova

Karmelska zajednica u Grazu već se tradicionalno o blagdanu Male Gospe raduje slavlju prvih zavjeta. I ove je godine za vrijeme jutarnjeg misnog slavlja u samostanskoj crkvi sestara bosonogih karmelićanki svoje prve redovničke zavjete položio br. Josip od Presvetog Srca Isusova (Dunatov). Uz provincijala o. Darija, slavlju su se priključila braća konventualna u Grazu, te rodbina zavjetovanika, kao i brojni prijatelji naše zajednice.

U nadahnutoj homiliji o. Dario je istaknuo kako se danas Crkva raduje dvostrukom slavlju: rođenju Blažene Djevice Marije, ali i rođenju jednog novog zvanja koje se obećanjem života po evanđeoskim savjetima pridružuje Redu bosonoge braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela. Pritom je br. Josipa pozvao na potpuno predanje Kristu po poslušnosti, a sve okupljene da ga na tom putu molitvom prate.

Zahvalni Bogu na daru zvanja koja nam šalje, preporučamo i vama ovog našeg brata u molitve kako bi ono što je Bogu obećao mogao vjerno i živjeti. Hrvatska karmelska provincija svetog Oca Josipa u početnoj formaciji trenutno ima 12 braće s privremenim zavjetima, 2 novaka i 2 postulanta, te se po tome ističe kao jedna od zvanjima obdarenijih karmelskih provincija u Europi.

Molimo Gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.