Zajednička božićna rekreacija sestara i braće u Grazu

Zajednička rekreacija bitan je element karmelskog duhovnog puta koji nam je u baštinu ostavila sv. Majka Terezija i koji se trudimo u istom duhu nastaviti živjeti. Tako se i naša mala novicijatska zajednica ove godine pripremila i osmislila božićnu rekreaciju za sestre karmelićanke u obližnjem Samostanu sv. Josipa. Budući je posla mnogo, a radnika malo, nije bilo na raspolaganju previše slobodnog vremena kako bi pripremili kakav scenski prikaz, kao što je to bilo uobičajeno prijašnjih godina. Ali, svako vrijeme i svaka osoba nosi nešto novo, pa se tako Gospodin poslužio i našom slabošću da po nama očituje svoju kreativnost!

Budući da već slijedeći tjedan Karmel počinje proslavu velikog jubileja 150. godišnjice rođenja sv. Male Terezije, odlučili smo sestrama prikazati taj divni lik naše karmelske obitelji. Najljepše od svega je što smo, iako vremenski pritiješnjeni, ipak srcem prionuli uz pripreme te se na taj način još više međusobno povezali. Tako je br. Mihael, izrađujući predivne papirnate ruže i pripremajući malene poklone za svaku pojedinu sestru, ponovo pokazao doseg svoje kreativnosti, dok je br. Izak u svom raspjevanom stilu zajedno sa sestrama uvježbavao pjesmu iznenađenja „Djetešce nam se rodilo“. Svatko je dao koliko je znao i umio, a Gospodin je dalje sve vodio.

Ovakvi nam susreti uistinu pružaju predokus onog nebeskog zajedništva već ovdje na zemlji, te nas osnažuju da radosno kao sestre i braća koračamo s Gospodinom u vrtu Karmela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.