Nuncij posjetio sestre karmelićanke u Sarajevu

U sklopu upoznavanja mjesne Crkve, novi nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt posjetio je u nedjelju, 12. ožujka 2023., zajednicu sestara u Karmelu Bezgrešne Kraljice Karmela u sarajevskom naselju Stup.

Slaveći svetu misu, u propovijedi je sestrama govorio o tajni susreta s Isusom. Ona se na poseban način otkriva u susretu Isusa sa Samarijankom, u evanđeoskom odlomku koji se čitao te treće korizmene nedjelje. „Isus je žedan naših duša“, rekao je nuncij, „i traži mnoge putove da dođe do nekoga.“ Kod susreta s Isusom događa se nutarnja promjena, objasnio je istaknuvši da u trenutku kada se Isus otkriva Samarijanki kao prorok, Mesija, Spasitelj, „ona postaje njegov apostol.“ Povukao je paralelu između Samarijanke i Marije Magdalene jer su obje drugima navijestile Isusa. Naglasio je da nakon susreta s Isusom koji nas mijenja, mi postajemo njegovi učenici, i nosimo ga u život, tamo gdje jesmo, a  najveći susret s Isusom događa se u euharistiji.

Nakon svete mise nadbiskup Chullikatt u srdačnom se razgovoru upoznao sa sestrama karmelićankama i otkrio im svoje osobito duhovno prijateljstvo sa sv. Malom Terezijom.

Pozvao ih je da usrdno mole za prestanak rata u Ukrajini. U pratnji nuncija, kao prevoditeljica, bila je s. Emanuela Juričević, suradnica u Apostolskoj nuncijaturi BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.