O. Rafal Wilkowski posjetio sestre u Sarajevu

O. Rafal Wilkowski, generalni tajnik za sestre bosonoge karmelićanke, sudjelovao je kao gost predavač na VIII. skupštini Federacije samostana bosonogih karmelićanki „Blaženi Alojzije Stepinac“, koja je održana na Krku od 23. do 26. svibnja. Tom je prigodom posjetio i sve samostane Federacije koji se nalaze u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

U srijedu i četvrtak, 24. i 25 svibnja, u pratnji o. Jakova Kuharića, duhovnika sestara i priora zajednice karmelićana na Buškom jezeru, o. Rafal je posjetio sestre u Samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela na Stupu u Sarajevu. S prioricom zajednice s. M. Jelenom od Krista Kralja i s. M. Alojzijom od Krista Kralja, koje su sudjelovale u radu Skupštine, o. Rafal se susreo na Krku. A sa sestrama u Sarajevu o. Rafal je podijelio svoja zapažanja o življenju karmelske karizme u samostanima bosonogih karmelićanki diljem svijeta i ohrabrio ih za njihovo djelovanje u Bosni i Hercegovini. Također je naglasio važnost povezanosti braće i sestra unutar iste obitelji Karmelskog reda.

Iz Generalne kuće u Rimu donio je sestrama u Sarajevu relikvije sv. Terezije Avilske, sv. Male Terezije i sv. Ivana od Križa koje će one izložiti na čašćenje prigodom proslava svetkovina tih karmelskih svetaca.

Zajedno s o. Jakovom slavio je svetu misu u samostanskoj crkvi te se susreo s nadbiskupom Tomom Vukšićem i kardinalom Vinkom Puljićem u nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.