Nadbiskup Kutleša i kardinal Grech posjetili Karmel u Brezovici

U srijedu 31. svibnja 2023., na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša i generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech, u pratnji preč. mr. Marka Kovača i preč. mr. Ivana Lukića, pohodili su zajednicu sestara bosonogih karmelićanki u Brezovici.

Časna majka M. Regina Popić srdačno ih je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu. Na to je nadbiskup Kutleša izrazio svoju radost što mu se pružila prilika da svrati u Karmel i dovede kardinala Grecha u posjet. U toplom prijateljskom susretu, kardinal Grech preporučio je sestrama u molitve sinodski put koji je djelo Duha Svetoga, a čiji je početak i sam rad stavio u molitve kontemplativnih redovnica. Istaknuo je također kako Sveti Otac želi da svatko od nas unutar sebe otvori prostor Duhu Svetome, dodavši da, ako ne uđemo u tišinu i ne padnemo na koljena, nismo u mogućnosti slušati govor Duha Svetoga koji nas mijenja. Jednako tako ustvrdio je da su kontemplativne redovnice neizostavni dio Crkve, na čiju molitvenu pomoć i on računa.

Na kraju susreta kardinal Grech je udijelio sestrama svoj blagoslov, a zagrebački nadbiskup Kutleša je izrazio želju za ponovnim susretom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.