Karmelićanin i svjetovna karmelićanka služili redovnicama u službama

Za sestre koje u svojim zajednicama možda nisu uvijek u prvom planu, a obnašaju razne korisne službe, o. Dario Tokić je u suradnji s poglavaricom zajednice Svjetovnog reda mr. sc. Teom Živković održao trodnevnu duhovnu obnovu na temu “Kršćansko služenje”. U duhovno obrazovnom centru Marijin dvor Lužnica kraj Zaprešića od 10. do 13. veljače 2014. tridesetak sestara milosrdnica iz raznih provincija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, okupilo se na kratki predah od predanog služenja u vlastitim zajednicama da bi se okrijepljene u međusobnom susretu, zajedničkoj molitvi i oko drugih sadržaja koje su voditelji ove obnove priredili posebno za ovaj susret, mogle vratiti obnovljene snage i duha za ustrajnost u prelijepom pozivu na kristoliko služenje Gospodinu u vlastitoj svakodnevnici.

Osim predavanja, bio je tu i film “Susret” s Isusom kao poslužiteljem u zdravljaku simbolična imena “Posljednja prilika”, i anketa o duhovnim darovima, i rad u parovima i u skupinama, te pjesme i vicevi u neformalnoj rekreaciji, što je sve uz jednostavnu, ali zauzetu liturgiju i svakodnevno klanjanje pred Presvetim, iznijelo na vidjelo i istaknulo još više – nerijetko skriveno – blago dragih samozatajnih sestara. Radost je bila spontana reakcija sudionica na prepoznavanje tolike dobrote u vlastitoj družbi i među vlastitim sestrama.

Suradnja karmelićanina svećenika sa karmelićankom Svjetovnog reda izvanredno dobro je prihvaćena, a bila je oblikovana tako da kroz svjedočenje bogatog višegodišnjeg iskustva služenja u obiteljskom i poslovnom okruženju unese dimenziju konkretne životnosti i familijarnosti u obnovu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.