Susret mladih bračnih parova, župa Remete

U župi Remete, organiziran je tradicionalni susret župnika s mladim bračnim parovima, tj. bračnim parovima od 1-5 godina braka, koji žive na području župe. Župnik poziva mlade bračne parove posebnim pismom, ali i pozivom putem župnog listića i obavijesti na Nedjeljnim Misama. Župniku se, u vođenju susreta, pridružila i Zajednica Obitelji župe Remete. Na suset se odazvalo deetak mladih bračnih parova, te šest bračnih parova – obitelji, članova Zajednice Obitelji župe Remete. Za vrijeme susreta o djeci se vodila posebna briga.

Nakon pozdrava i uvodne molitve, svi su se sudionici susreta kratko predstavili, a onda je župnik održao izlaganje na temu rodoslovlja, a za što je uzeto kao predložak čitanje iz Matejevog Evanđelja (Mt 1, 1-25). Nakon zanimljivog izlaganja, svi su sudionici dobili priliku komentirati navedeno Evanđelje, te župnikovo izlaganje, pa se razvila i dinamična diskusija oko naših temelja, kako onih ljudskih (samo rodoslovlje) tako i duhovnih, te se sve to povezalo i s današnjim užurbanim načinom života, manjkom vremena za bližnje (ne samo one s kojima smo rodbinski povezani).

U sljedećem dijelu susreta ukratko je prezentirana zajednica obitelji župe Remete, sa svojim aktivnostima i ponudama za bračne parove i obitelji, ali i za sve zainteresirane župljane, a dva su bračna para (Anita i Miroslav Vuletić, te Vesna i Željko Oreč) ukratko predstavili sebe, te svoj angažman u Zajednici obitelji i župi.

Susret je završio druženjem uz okrjepu koju su pripremila braća karmelićani zajedno s članovima Zajednice obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.