Plemenita tradicija se nastavlja

I ove godine župljani Župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Vukovine posvjedočili su svoju ljubav prema Gospodinu i prema našem brezovičkom Karmelu. Naime, u subotu 26. listopada 2024. obradovali su nas svojim velikodušnim darivanjem plodova svojih polja, vrtova i vinograda, kao i drugim kućnim potrepštinama. Dugogodišnju plemenitu tradiciju koju je marno i revno vodio dosadašnji župnik preč. Đuro Sabolek, nastavio je i novoimenovani župnik župe Vukovina, vlč. Siniša Hegedušić, kao i njegov župni vikar vlč. Hrvoje Bušić. Dobrota je uvijek zarazna i privlačna tako da su se dosadašnje snage obnovile pojačanim mladim silama, na radost sviju nas.

Među njima su bili: Zlatko Galeković zvani Kiki, Mladen Štuban, Zorica Cvetnić, Gabriel Cvetnić, Željko, Ana, Damjan i Marta Ježovit, Stjepan, Igor, Maja i Lucija Britvec, Mario i Janko Cvetnić, Anđelko Kasunić, Mirko Vincek, Matija Kos, Vedran Hižar, Marko Vinetić, Noa Posavec i Dizma Božić.

Zajedno smo se sjetili njihovih kolega i prijatelja koji su zdušno svake godine donosili zimnicu u Karmel i darivali svoje snage i svoje vrijeme Karmelu. Ove godine darovali su Karmelu svoje strpljivo prihvaćanje križa bolesti i svoje molitve Zlatko Galeković zvani Šeri i Goran Vincek, dok nas neki već prate iz sretne vječnosti.

Kao i svake godine, u prijevozu zimnice svojim je vozilima posebno sudjelovala tvrtka PPS Galeković iz Mraclina. Sve njih, kao i sve župljane župe Vukovina, Karmel prati svojom dnevnom molitvom i zagovara pred Licem Svevišnjega.

Dao Gospodin da se dobrota, plemenitost i darežljivost umnažaju na svim područjima života i da čineći dobro jedni drugima, duhovno rastemo pred Gospodinom te po nama svijet postane bolji, radosniji i svetiji, a dragi Bog više prisutan u njemu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.