Susret Zajednice obitelji i Zajednica mladih – župa Remete

U župi Remete, u organizaciji Zajednice obitelji i Zajednica mladih održan je zajednički susret na temu „Hodanje–Očekivanja od braka- Brak“

Nakon uvodne molitve, dva bračna para (Ivana i Goran Kanceljak, te Dijana i Dubravko Minđek) svjedočili su o svom iskustvu hodanja prije braka i početka bračnog života. Bilo je vrlo zanimljivo poslušati njihova svjedočanstva, osobito stoga što su različita, jedni su se poznavali i hodali duži niz godina prije braka, a drugi su se obratili tijekom svog zajedničkog života.

Nakon svjedočenja, otvorena je diskusija u kojoj je bilo mnogo pitanja, osobito mladih, ponajviše o samom braku, predbračnom zajedničkom životu, planiranju obitelji itd. Četrdesetak sudionika tako je razmijenilo iskustva i pokušalo pomoći jedni drugima, a osobito oni koji su u braku onima koje to tek čeka.

Nakon diskusije i razgovora, sudionici su se uputili u kapelicu Duhovnog centra na zajedničku molitvu i klanjanje. Sudjelovala su i djeca, zajedničkom molitvom i pjesmom. Molitveni dio susreta pripremili su članovi Zajednice Mladih Karmela (ZaMaK) predvođeni o. Draženom, a brigu o djeci vodila je s. Lidija.

Susret je završio zajedničkim druženjem uz okrjepu i nastavak razgovora

Pokazalo se i ovaj put, kao i prošle godine, da su ovakvi susreti potrebni, kako mladima, tako i članovima Zajednice obitelji. Poticaj je to svakako da se nastavi zajedničkim susretom u Prosincu sljedeće godine (ako ne ranije). Dobra je to prilika za bolje upoznavanje sudionka ovakvih susreta, priliku i poticaj za pomoć jedni drugima, te ohrabrenje za rast u vjeri i zajedništvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.