Betlehemsko svjetlo stiglo u Karmel sv. Josipa

Brižljivo čuvano od špilje Isusova rođenja u Betlehemu preko Beča, Zagreba i Đakova Betlehemsko svjetlo stiglo je u subotu, 21. prosinca i u samostan sestara karmelićanki u Breznici Đakovačkoj. Članovi Izviđačkog odreda “Klasje“ iz Đakova predali su ga na početku euharistijskog slavlja vlč. Stjepanu Maroslavcu, redovitom misniku u Karmelu sv. Josipa. „Izviđači na ovaj način žele u živote i obitelji unijeti svjetlo mira, vjere, nade i ljubavi“, pojasnio je značenje toga događaja jedan od najmlađih izviđača Niko Ivić. Poručio je da se „mračne strane života ne mogu pobijediti mrakom, već samo svjetlom koje nam donosi Spasitelj“ i zaključio kako „put prema vječnom svjetlu traži odricanje od prolaznih i materijalnih stvari te težnju za onim neprolaznim duhovnim vrijednostima koje jedine čovjeku mogu sačuvati život u svim njegovim dimenzijama.“

U uvodnim riječima misnog slavlja vlč. Maroslavac podsjetio je da je „najbolja priprava za Božić da budemo malo bolji. Ako smo malo bolji onda smo radosni. A radosni smo kad smo obasjani svjetlom Kristovim.“ Udjeljujući svima prisutnima svečani blagoslov na kraju misnoga slavlja vlč. Maroslavac izviđačima je zahvalio za Betlehemsko svjetlo i čestitajući im Božić izrazio želju da im Kristovo svjetlo obasjava sve izviđačke putove i život u novoj godini.

Predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije i starješina Odreda izviđača „Klasje“ iz Đakova, Antun Šimić – Šima uručio je potom poglavarici samostana, s. Ljiljani prigodan dar koji su izradili sami izviđači kao uspomenu na 20. obljetnicu donošenja Betlehemskog svjetla u Republiku Hrvatsku. Majka Ljiljana srdačnim riječima zahvalila je za dar Betlehemskog svjetla te što je u taj događaj uključena i zajednica sestara karmelićanki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.