Antićevo u Gospi Lurdskoj

U utorak 3. ožujka 2015. u Crkvi Majke Božje Lurdske, o. Vinko Mamić predvodio je euharistijsko slavlje trećeg dana trodnevnice uoči proslave 50. obljetnice smrti sluge Božjega oca Ante Antića. U pratnji o. Vinka bila su dvojica bogoslova, brat Ivan Živković i brat Ante Škugor, koji su sa slugom Božjim rodbinski i zavičajno povezani. U lijepo popunjenoj crkvi uz o. Vinka euharistiju su slavili vicepostulator fra Josip Šimić, gvardijan samostana fra Mate Matić i odgojitelj bogoslova te župni vikar fra Tino Labrović.

Vinko Mamić u propovijedi je rekao da je otac Antić bio mistik koji je imao posebno iskustvo Boga. Da bi bolje shvatio to iskustvo, uz franjevačke učitelje duhovnosti i askeze proučavao je i druge katoličke učitelje duhovnosti i mistike. O. Vinko posebno je istaknuo svjedočanstvo svojeg pokojnog karmelićanskog subrata o. Ladislava Markovića, koji je bio Antićev ispovjednik, a koji svjedoči da je fra Ante Antić pomnjivo i uporno proučavao spise sv. Terezije Avilske, u kojima ona govori o mističnom sjedinjenju s Bogom.

Nakon euharistijskog slavlja na grobu sluge Božjega izmolili smo molitvu za njegovo proglašenje blaženim.

Ugodno redovničko druženje braće franjevaca i karmelićana nastavilo se na zajedničkoj večeri.

Na sam dan obilježavanja 50. godišnjice smrti sluge Božjega, u euharistijskom slavlju koje je predvodio uzoriti kardinal Josip Bozanić sudjelovali su i braća karmelićani o. provincijal Srećko Rimac, o. Vinko Mamić i o. Mato Miloš.

fotografije: Foto Nana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.