Boravak relikvija sv. Majke Terezije u Sofiji

Relikvija stopala sv. Majke Terezije došla je u Sofiju iz Sombora 10. ožujka navečer oko 18.30. U crkvi sv. Franje relikviju su dočekali naša braća karmelićani iz Sofije zajedno s narodom.

11. ožujka u crkvi sv. Franje prior o. Bernadrin i članovi svjetovnog Reda predvodili su križni put s tekstovima sv. Terezije. Nakon toga je uslijedila molitva sv. krunice  i svečana sv. liturgija na kojoj su osim naše braće karmelićana sudjelovali i drugi svećenici i mnoštvo vjernika, među kojima je bila i veleposlanica Republike Hrvatske u Bugarskoj g-đa Ljerka Alajbeg. Nakon toga je uslijedilo predstavljanje novoizašle knjige na bugarskom jeziku sv. Terezije Avilske “Moj život” u duhovnom centru našega samostana. Dvorana centra je bila premalena za mnogobrojne ljude koji su došli na predstavljanje knjige.

Slijedećeg dana relikvije su prenešene u samostan sestara karmelićanki “Sv. Duh”. Narod je imao mogućnost tijekom cijeloga dana štovanja relikvija. Bugarska televizija je snimila emisiju o pohodu relikvija koja će biti emitirana u vjerskom programu. Također i drugi mediji u Bugarskoj su izvješćivali o pohodu relikvija naše sv. Majke Terezije.

Večernji program počeo je Večernjom molitvom časoslova, a zatim svečanom liturgijom. Nakon toga je uslijedio program pripremljen od sestara karmelićanki. Bdjenje je produžilo do kasno u noć.

13. ožujka, nakon jutarnje sv. liturgije i akatista Presvete Bogorodice relikvije su krenule za Suboticu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.