Molitvena borba za obranu obitelji – pismo kardinala Bergoglija karmelićankama iz 2010.

Pismo kardinala Jorgea Marija Bergoglija, nadbiskupa Buenos Airesa karmelićankama Nadbiskupije Buenos Aires (22. lipnja 2010.)

 

Drage sestre:

Pišem ove retke svakoj od vas koje se nalazite u četiri samostana Buenos Airesa. U narednim tjednima argentinski narod trebat će se suočiti sa situacijom čiji ishod može teško raniti obitelj. Radi se o pothvatu zakona o braku između osoba istoga spola.

Ovdje je u igri identitet i preživljavanje obitelji: tate, mame i djece. U igri je život tolike djece koja će biti unaprijed diskriminirana zbog lišavanja ljudskoga sazrijevanja za koje je Bog htio da bude omogućeno uz oca i majku. U igri je izravno odbacivanje Božjeg zakona koji je osim toga upisan u naša srca. Sjećam se jedne rečenice sv. Male Terezije kad govori o svojoj bolesti iz djetinjstva. Kaže kako se u njezinoj obitelji đavlova zavist htjela osvetiti za odlazak u Karmel njezine starije sestre. Ovdje je također prisutna đavlova zavist po kojoj je u svijet ušao grijeh koji lukavstvom želi uništiti sliku Božju: muškarca i ženu kojima je zapovjeđeno da rastu, množe se i gospodare zemljom. Ne budimo naivni: ne radi se o jednostavnoj političkoj borbi; to je rušilačka pretenzija protiv Božjega plana. Ne radi se o pukom zakonodavnom pothvatu (on je samo sredstvo), nego o „potezu“ oca laži koji želi pomutiti i prevariti Božju djecu.

Isus nam govori da će nam za našu obranu od toga lažljivog tužitelja poslati Duha Istine. Danas Domovina, pred tim stanjem, treba posebnu suradnju Duha Svetoga da unese svjetlo Istine usred tmina zablude; potreban joj je taj Odvjetnik da nas brani od začaranosti tolikim sofizmima kojima se nastoji opravdati taj zakonski pothvat, a koji pomućuju i varaju čak i ljude dobre volje.

Stoga se obraćam Vama i molim vas za molitvu i žrtvu, dva nepobjediva oružja za koje je Sveta Mala Terezija ispovijedala da ih posjeduje. Vapite Gospodinu da pošalje svoga Duha članovima Senata pred kojima je glasovanje: da ne glasuju vođeni zabludom i slijedom lančane reakcije, nego prema onome što im pokazuju naravni i Božji zakon. Molite za njih, za njihove obitelji; da ih Gospodin pohodi, osnaži i utješi. Molite da učine veliko dobro Domovini.

Zakonski pothvat bit će predstavljen Skupštini nakon 13. lipnja. Usmjerimo pogled prema sv. Josipu, Mariji i Djetetu Isusu i žarko molimo da brane argentinsku obitelj u ovom trenutku. Sjetimo se što je sam Bog rekao svome narodu u trenutku velike tjeskobe: „Taj rat nije vaš nego Božji“. Neka nas oni podrže, brane i stanu uz nas u tom Božjem ratu.

Hvala vam za ono što ćete učiniti u ovoj borbi za Domovinu. I molim vas, molite također i za mene. Neka vas Isus blagoslovi i Sveta Djevica čuva.

Srdačno,

Jorge Mario kard Bergoglio D. I. nadbiskup Buenos Airesa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.