Blagoslov mozaika Gospe Karmelske

“Bogu na slavu i u čast Gospi Karmelskoj ovu kapelicu kao zavjetni dar podigoše 2015. vjernici hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingena, Metzingena i Tübingena iz Njemačke”, stoji na kamenoj ploči postavljenoj u molitvenom prostoru u vrtu perunika u “Karmelu sv. Ilije”.

U istom prostoru je i mozaik Gospe Karmelske koji je izradila Jelena Azinović, mlada kiparica iz Zagreba. U subotu, 13. lipnja 2015., ovaj mozaik blagoslovio je o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije, u nazočnosti predstavnika Hrvatske katoličke misije iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena, predvođenih upraviteljem misije don Antom Kutlešom. Svi gosti iz Njemačke, kao i don Ante Kutleša, sudjelovali su na euharistijskom slavlju, i svima je na kraju svete Mise o. Srećko Rimac podijelio karmelske škapulare.

Zajednica “Karmela sv. Ilije” darovala don Anti osobno, kao i za prostorije Hrvatske katoličke misije, fotografiju mozaika Gospe Karmelske tiskanu na platnu i svijeće od pravoga voska na kojima je naljepica s istom fotografijom.

Za sve vjernike, među kojima su bili i hodočasnici iz župe Oštra Luka i Bok u okolici Orašja, pripremljene su spomen-slike s motivom mozaika i molitvom Gospi Karmelskoj koju karmelićani svakodnevno mole kao molitvu svoga Reda.
Nakon euharistijskog slavlja svi nazočni su nastavili druženje u velikoj dvorani “Karmela sv. Ilije”.

Fotografije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.