Upiši se na vikend studij duhovnosti

U bremenitoj današnjici hrvatske povijesti korjenita duhovna obnova se nameče kao najpreči zadatak.

U tome svoj doprinos želi dati i Sustavni studij duhovnosti, promičući vjerodostojno promišljanje o Božjoj i ljudskoj istini te život u Duhu Svetom.

Na ovom dvogodišnjem vikend studiju (pet-sub) s ciljem cjeloživotnog obrazovanja, izlaže se i istražuje kršćanska duhovnost u sebi i prema drugima, a ostvaruje se i praktična pedagogija duhovnog života.

Svojim predavanjima i mentorskim praćenjem tome trajno pridonose naši predavači – vrsni poznavatelji duhovnosti.

U kršćanstvu obnova duha počinje i dovršava se u susretu s Isusom Kristom. Čuti, razumjeti i vršiti njegove riječi znači graditi na stijeni. Sustavni studij duhovnosti može ti pomoći ponajprije da čuvši –razumiješ, kako bi razumjevši – bolje vršio i drugima prenosio.

„Tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer – utemeljena je na stijeni.“ (Mt 7, 24-25)

Kreni u pothvat duhovne obnove sa Sustavnim studijem duhovnosti!

Predbilježbe za upis na “Sustavni studij duhovnosti” su u tijeku. Rok za početnu predbilježbu zainteresiranih kandidata koji će predavanja pohađati 2015./2017. godine je 20. srpnja 2015.

Prijave se primaju putem e-pošte [email protected] Dodatne informacije o upisima i o sadržaju Sustavnog studija duhovnosti potraži na mrežnoj stranici studija: http://ssd.com.hr/ i na spomenutoj e-adresi. Ukoliko trebaš usmeni kontakt javi se na broj telefona 091/4500-506 i pričekaj povratni poziv/sms.

Zainteresirani daju sljedeće podatke:
· ime i prezime i godinu rođenja;
· adresu i kontakt (e-mail, mob);
· bračno stanje / sveti red / pripadnost redovničkoj zajednici;
· zvanje i stručna sprema;
· na koji način ste saznali za Studij.

Što te čeka u idućoj akademskoj godini?

U akademskoj godini 2015.-2016. iz Svetoga pisma obradit će se duhovna poruka apostola Pavla te će se održati vježbe praktičnog rada s Biblijom.

Proučavat će se razvoj duhovnog života te marijanski i liturgijski vid duhovnosti, kao i duhovni modeli Crkve u Hrvata.
Pozornost će se pokloniti pastoralu duhovnosti, duhovnom praćenju i kriterijima vrjednovanja karizmatskih fenomena.
Bogato će biti pokriveno područje odnosa duhovnosti prema kulturi, kako u smjeru filozofije i znanosti, tako i u smislu socijalnog moralnog nauka, medija i društva.

Neće se mimoići niti aktualna bioetička pitanja, a dužna pozornost bit će posvećena ekumenizmu i međureligijskom dijalogu, kao i razlikovanju kršćanske duhovnosti od duhovnosti raznih sljedbi i new agea.

Konačno, sve će te pokušaje praktično nastojati objediniti vježba Božje prisutnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.