PREDKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA SVEĆENIKA SUBOTIČKE BISKUPIJE

Somborski karmelski samostan i ove je godine bio domaćin jednodnevne duhovne obnove za svećenike subotičke biskupije i njihovog pastira, mons. Ivana Penzeša, biskupa. Ova duhovna obnova dio je aktivnosti Duhovnog centra o. Gerarda. Već dulji niz godina organizira se na utorak pred Pepelnicu, kao priprava svećenika za korizmeno vrijeme. Sastavnice duhovne obnove su, uz zaziv Duha Svetoga i molitvu Srednjeg časa, nagovor nekog predavača, klanjanje s mogućnošću sakramenta pomirenja, sveta misa koju predslavi otac biskup, te objed u samostanskoj blagovaonici.

Na području biskupije najviše se govori mađarski i hrvatski, pa su zbog toga uvijek dva odvojena predavanja i, naravno, dva predavača. Predavanje na hrvatskom jeziku održao je naš o. provincijal Srećko Rimac na temu ″Svećenik – služitelj Božjeg milosrđa″, dok je predavanje na mađarskom jeziku imao naš subrat iz mađarske karmelske provincije, iz samostana u Keszthely-u, o. Péceli Bence Imre, na temu ″Lice milosrđa očima karmelićanina″. O. Imre je trenutno kapelan u karmelićanskoj župi Svete Male Terezije u Keszthely-u, te odgovorni urednik karmelićanskog časopisa ″Kármel″.

Na oba jezika pozdrav je uputio i raspored odvijanja susreta i predavače predstavio prior samostana o. Stjepan Vidak. Ovom susretu je nazočio i o. Mato Miloš, vicepostulator kauze sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića. Na kraju svete mise otac biskup je na grobu sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića na oba jezika molio molitvu za proglašenje blaženim našega sluge Božjega.

Zahvalni smo što je i ove godine somborski karmel odabran kao mjesto ove duhovne obnove. Bez udjela sve braće u samostanu, bez raspoloživosti naše subraće da pripreme predavanja, te bez velikodušne pomoći naših vjernika laika i pojedinih članova našeg Svjetovnog reda, ne bi bilo moguće realizirati sve ovo. Zato braća somborskog karmela svima od srca zahvaljuju i sve uključuju u svoje molitve i misne žrtve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.