Ususret kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca

U prigodi 16. obljetnice beatifikacije utemeljitelja Karmela u Brezovici Alojzija kardinala Stepinca, u petak, 3. listopada, slavile su sestre karmelićanke u Brezovici, uz prisutne vjernike, zahvalnu euharistiju za dar Blaženika. Jednako tako krenule su ususret njegovoj kanonizaciji koju su preporučile Gospodinu. Misno slavlje slavio je vlč. Ivica Berdik, župnik u Botincu, a sestre su ga svojom pjesmom animirale. U prigodnoj riječi propovjednik je primijetio da je i danas potrebno znati čitati znakove vremena koje nam Bog daje. Jedan od tih znakova je i bl. Alojzije Stepinac, odnosno njegova beatifikacija prije 16 godina u Mariji Bistrici, kad ga je – danas sveti – Ivan Pavao II. uzdigao na čast oltara i potvrdio njegov herojski, kreposni i mučenički život.

Bl. Alojzije Stepinac je svima činio dobro, gorljivo je ljubio Boga, svoj narod i sve ljude, te snagom te ljubavi ustrajao kao neuništivi svjedok vjere i Evanđelja. Danas kad idemo ususret njegovoj kanonizaciji, susrećemo se s njezinim osporavateljima, no uvjereni smo da će ono Božje u bl. Alojziju i danas biti znak mnogima i, poput zrake sunca koja se pojavila na oblačnom nebu za vrijeme njegove beatifikacije, zablistati u srcima osporavatelja.

Sestre karmelićanke su obnovile svoje uspomene na beatifikaciju svoga Utemeljitelja, kojoj su osobno nazočile na Mariji Bistrici. Prisjetile su se njegove zauzetosti za život vjere i molitve u brezovičkom Karmelu i preporučile mu Crkvu, svećenike, mlade, obitelji i hrvatski narod, kao i svijet za kojega je on živio, trpio i svjedočio, a one su tim njegovim putem nastavile. Dva rođendana dviju najmlađih sestara u Stepinčevu Karmelu na dan njegove beatifikacije još su jedna lijepa poveznica sestara s njihovim duhovnim Ocem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.