POČETAK NOVICIJATA U HRVATSKOJ KARMELSKOJ PROVINCIJI

U nedjelju 4. rujna 2016. godine u samostanu u Somboru trojica dotadašnjih postulanata obukla su karmelsko odijelo i započela novicijat tražeći “Gospodnje milosrđe, siromaštvo Reda, zajedništvo braće, i milost da Bogu što vjernije služe u našoj obitelji Bosonoge braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela.”

Ovu želju izrazili su Janoš Kovač iz Vajske u Vojvodini, koji je uzeo redovničko ime br. Lovro od Svete Obitelji, zatim Jakov Milić iz Osijeka, sada redovničkim imenom br. Jakov od Križa, te Matej Mandić iz Ivankova kao br. Matej od Presvetog Trojstva.

Odijela je pod svetom misom blagoslovio naš o. provincijal Srećko Rimac. Uz njega su na misnom slavlju koncelebrirali o. Drago Marić, o. Zlatko Žuvela i o. Stjepan Vidak. Na svetoj misi bili su i roditelji, rodbina i prijatelji braće novaka.

Za ovaj čin pripremali su se kroz petodnevne duhovne vježbe kroz koje ih je vodio njihov magistar o. Zlatko Žuvela. Po škapularu Blažene Djevice Marije koji su obukli želimo im svima blagoslovljen nastavak redovničke formacije u Grazu u Austriji, kamo su otputovali u ponedjeljak 5. rujna 2016. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.