Breznica Đakovačka

Zajednica je osnovana 1988. godine u Šarengradu, a od 1991. do 2001. je u izbjeglištvu u Remetama.

17. lipnja 1996. godine blagoslovljen je i postavljen kamen temeljac za gradnju novog samostana u Breznici Đakovačkoj – Levanjska Varoš.

Budući da je cjelokupna gradnja samostana ovisna o pomoći dobročinitelja, kako bi pospješile radove na izgradnji, sestre se u grupama izmjenjuju na gradilištu.

17. prosinca 2001. cijela zajednica od 22 sestre useljava u još nedovršeni samostan.

Za vrijeme jubilarnog 100-tog Papinog putovanja i ujedno Trećeg posjeta Svetog Oca Ivana Pavla II. našoj Domovini, zajednica je sudjelovala 7. lipnja 2003. na susretu sa Svetim Ocem u Osijeku i u đakovačkoj Katedrali. Osobiti svakodnevni spomen na te dane je tabernakul kojeg je blagoslovio Sveti Otac u đakovačkoj Katedrali, kao i kipovi Gospe i svetog Josipa.

https://karmel-breznica.hr

5 misli o “Breznica Đakovačka”

 1. drage moje želim Vam svako dobro u mojim mislia ste mi često posebno Vi draga časna Josipa i Anita puno pozdraa Vama svima šalje Gordana

 2. drage moje sestre ,….. sve vas volim i grlim i za vas se BOGU MOLIM ,,hvala BOGU ŠTO VAS IMAM puno .puno vas pozdravljam sve ….vaša obitelj iz Bugojna !!!!

 3. God bless you, I am asking you to pray for: the grace of conversion for Hazal, the gift of inner transformation, courage and strength to leave the path of evil and sin, break the relationship with the wrong person and the light of the Holy Spirit.
  God bless you!

 4. Drage sestre, molite za moje ozdravljenje od raka dojke po drugi put. Ako je volja Gospodinova da me čudesno ozdravi jer je njemu sve moguće. Bog vas blagoslovio…

 5. Drage i mile moje sestre,
  Sve Vas rado imam u srcu. Posebne ste. Veliki pozdrav svim sestrama, a posebno sestri Ljiljani i sestri Aniti.
  Željka Cvitković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

"U zemlju Karmela ja vas dovedoh da se hranite plodom i dobrotom njezinom." (usp. Jr 2,7)