Zagrebački bogoslovi u Karmelu, na putu do Nacionalnog svetišta svetog Josipa

Rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, prečasni gospodin mr. Anđelko Košćak, i desetorica hrabrih bogoslova prve, druge i treće godine studija teologije,  hodočastili su pješice, u petak 23. veljače, po nemalenom snijegu, od Zagreba do Karlovca, u Nacionalno svetište svetog Josipa. Vedra i ozarena lica, puni ideala i nade, predahnuli su kratko u Stepinčevu Karmelu u Brezovici kako bi okrijepili svoje snage za daljnji hod do Karlovca.

Sestre su ih dočekale s radošću srca i duha. Bile su im moralna podrška, a nije izostalo ni kratko druženje, kao ni tradicionalni karmelski čaj s pecivom i kolačićima, koje im je posluživao domaći sin vlč. Željko Nestić.

Bogoslovi su nakon zadnjeg ispita, koji su uspješno položili toga dana, krenuli na put s brojnim nakanama koje su u Godini svetog Josipa željeli staviti pred njega.

Među inim nakanama bila je i zahvala sv. Josipu za uspješno položene ispite u zimskom semestru, za brojne milosti koje su po njegovom zagovoru primili, kao i preporuke sv. Josipu za njihov, i njihovih kolega, daljnji put do svećeništva, te molitve za poglavare Bogoslovije i Crkve, te za čitavu Bogosloviju, za Crkvu i hrvatski narod.

Sestre su preporučile i svoje nakane sv. Josipu po mladim pješacima, koji su ih radosno ponijeli sa sobom. Sniješko pred samostanom, pahuljice snijega, i vanjske sestre karmelićanke ispratili su bogoslove pješake koji su krenuli prema svojoj sljedećoj postaji, Jastrebarskom, gdje su odsjeli da bi ujutro nastavili put do Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.