Održana VII. skupština Udruge bosonogih karmelićanki

U Duhovnom centru Gospe Karmelske braće karmelićana na Krku održana je od 27. do 29. svibnja 2020. VII. skupština Udruge „Bl. Alojzije Stepinac“ bosonogih karmelićanki u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji pod geslom sv. Terezije Avilske „Kćerka sam Crkve!“. U radu Skupštine sudjelovalo je vodstvo Udruge, priorice i delegatkinje svih šest pridruženih samostana, redovnički asistent Udruge o. Jakov Mamić, OCD i mons. Zdenko Križić, OCD, biskup gospićko-senjski i predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života.

Kao duhovni poticaj na početku Skupštine, predavanje „Redovnički život s promjenama koje Crkva danas traži“ održao je mons. Zdenko.

Uz izvještaje o zajednicama i radu Savjeta Udruge, pročitani su i izvještaji iz zajednica bosonogih karmelićanki koje su bliske Udruzi u Albaniji, Bugarskoj i Sloveniji.

Na skupštini je završen rad na izmjenama i dopunama Statuta Udruge prema odredbama najnovije apostolske konstitucije Vultum Dei quaerere o ženskom kontemplativnom životu i provedbene upute Cor orans, te izrađen program djelovanja Udruge za slijedeće trogodište. Izabrano je i novo vodstvo Udruge. Za predsjednicu je izabrana s. M. Gabrijela od Otkupiteljeve Ljubavi (Batelja) – Marija Bistrica, a za savjetnice s. Danijela T. od sv. Obitelji (Licul) – Kloštar Ivanić, ujedno izabrana za ekonomu Udruge, s. M. Alojzija od Krista Kralja (Čarapina) – Brezovica, s. Damjana Jezusova (Pintarič) – Sora i s. M. Barbara od Vječnog Oca (Lukinić) – Breznica Đakovačka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.