KANONIZACIJA BL. MIRJAM OD ISUSA RASPETOGA (MALE ARAPKINJE) i izlet u medina del campo, fontiveros i segoviju

O. General i nekoliko kapitularaca sudjelovalo je na kanonizaciji bl. Mirjam od Krista Raspetoga (Male Arapkinje). Sv. Mirjam od Isusa Raspetoga prva je karmelićanka s Bliskog istoka koja je proglašena svetom. Također prva je karmelićanka melkitskog – bizantskog obreda koja je proglašena svetom. Rođena je u Galileji, a živjela je u Egiptu, Libanonu, Francuskoj i Indiji. Umrla je u Betlehemu. Ona je most između kršćana Istoka i Zapada koja nas poziva da još intenzivnije živimo zajedništvo svetaca u jednome i istome Duhu Svetome. Za one koji žele više upoznati novu sveticu karmelićanku mogu otići na stranicu http://mariamdejesuscrucifieblog.blogspot.co.il koja je dostupna na francuskom, engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku. I na stranici naše Provincije možete se upoznati s novom sveticom, a KIZ će uskoro izdati i njezinu biografiju. Zajedno s francuskinjom Ivanom Emilijom de Villeneuve, još jednom sestrom iz Palestine Marijom Alfonsinom Danil Ghattas i redovnicom iz Napolija Marijom Kristinom Brando papa Franjo proglasio je Mirjam od Krista Raspetoga svetom.

S Bliskog Istoka koji je, kako znamo pogođen ratnim sukobima, došlo je oko 2000 katolika. Proglašenju svetom prisustvovali su i palestinski predsjednik Mahmoud Abbas, latinski patrijarh Jeruzalema Fouad Twal i izaslanstvo Izraela.

Za sve ostale kapitularce na rasporedu je bio izlet u Medina del Campo, Fontiveros i Segoviju. Medina del Campo je drugi osnutak sv. Majke Terezije. Najprije smo slavili Euharistiju, a zatim smo obišli samostan u kojemu je jedno vrijeme boravila sv. Majka Terezija. Posjetili smo također i kapelicu u kojoj je prema predaji služio prvu sv. misu sv. Ivan od Križa.

Nakon toga posjetili smo Fontiveros, mjesto rođena sv. Ivana od Križa. Zbog kratkoće vremena zadržali smo se samo u crkvi njegovog krštenja. Nakon toga otišli smo u Segoviju, samostan koji je osnovao sv. Ivan od Križa i u kojemu se nalaze njegovi zemni ostaci. U kapelici gdje se nalazi njegov grob izmolili smo večernju molitvu i nakon toga smo se vratili u Avilu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.