Mladomisnici dijecezanci kod bosonogih karmelićanki

Zagrebački, varaždinski i bjelovarsko-križevački mladomisnici u pratnji svojih duhovnika, preč. Vlade Razuma i vlč. mr. Andrije Miličevića, hodočastili su u utorak 30. lipnja Gospi Karmelskoj i bosonogim karmelićankama u Brezovicu. Nastavili su tradiciju prijašnih generacija mladomisnika, koji su redovito nakon svećeničkog ređenja dolazili u Karmel kako bi zahvalili Majci Božjoj na daru svećeništva, a sestrama na molitveno-duhovnoj pratnji.

Tu zahvalu posvjedočili su i euharistijskim slavljem koje je predvodio mladomisnik vlč. Marko Dominić iz zagrebačke Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Uz njega su bili suslavitelji vlč. Marko Nimac iz Župe Naviještenja Gospodinova (Vrbani), vlč. Tomislav Medić iz Župe Isusova uskrsnuća (Sesvetski Kraljevac), vlč. Branimir Jagodić iz Župe blaženog Alojzija Stepinca (Duga Resa), vlč. Ivan Koretić iz Župe sv. Brcko (Kalnik, Bjelovarsko-Križevačka biskupija), vlč. Filip Jakupec i vlč. Lovro Biškup iz Župe sv. Vida (Varaždinska biskupija), koji je i propovijedao. Misno slavlje animirale su sestre svojim skladnim pjevanjem pod ravnanjem s. Bonite Kovačić.

„A on je spavao. Oni pristupiše i probudiše ga govoreći: ‘Gospodine, spasi, pogibosmo!’ Kaže im: ‘Što ste plašljivi, malovjerni?’ Tada ustade i zaprijeti vjetrovima i moru te nasta velika utiha“ (Mt 8,24-26). Polazeći od navedenog ulomka Matejevog evanđelja, mladomisnik Biškup je naglasio da se onaj koji ima pravog prijatelja ne boji jer ima potpuno povjerenje u njega i zna da mu prijatelj želi samo najbolje i da će mu on pomoći u svim životnim situacijama. Takav prijatelj je Isus. No apostoli su pali na ispitu, jer su se više plašili oluje i mora, nego što su imali povjerenja u Isusa.

U nastavku homilije mladomisnik je govorio o Božjoj tajanstvenosti i beskrajnosti. Bog neizmjerno ljubi čovjeka, uvijek je s njim, a objavljuje se samo kad je potrebno, tajanstveno. Sva Božja djela i sva stvorenja govore bez riječi o beskraju Božje ljubavi. „Svaka travka, svaki cvijet klanjaju se i pokoravaju Gospodinu. Zato ne budimo nevjerni, nego vjerni“, poručio je mladomisnik Lovro.

Misno slavlje završilo je zajedničkim i pojedinačnim mladomisničkim blagoslovom, zahvalom za molitve i preporukom u daljnje vlč. Miličevića, uz pjesmu „Zdravo Djevo“, te prijateljskim druženjem u govornici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.