Mlada misa o. Ante Jakusa u Grazu

Ove godine svetkovina Pedesetnice posebno je svečano proslavljena u našoj zajednici u Grazu, a posebni povod za to bilo je slavlje mlade mise našeg o. Ante od Gospe od Blagovijesti (Jakus). Budući da brojni prijatelji naše zajednice poznaju o. Antu još iz novicijatskih dana, ne čudi činjenica da su brojni vjernici bili s nama dionici ovoga slavlja. O. Antu je zajedno s još 18 đakona u subotu 28. svibnja za svećenika zaredio uzoriti kardinal Josip Bozanić, te se tako naša Hrvatska karmelska provincija uzradovala daru svećeništva još jednog svojega brata.

Prvu misu na njemačkom jeziku o. Ante slavio je u crkvi sv. Josipa kod naših sestara karmelićanki. Bilo je dirljivo promatrati radosna lica sestara dok su gledale onoga koga su prije samo koju godinu vidjele kako po prvi puta oblači karmelsko odijelo i poslužuje za tim istim oltarom. Od tada su ga svojim molitvama i žrtvama pratile i dopratile do svećeništva; uistinu, mnogo može žarka molitva pravednikova (usp. Jak 5,16b). Radost euharistijskog zajedništva produžila se nakon mise u ugodnom bratsko-sestrinskom zajedništvu u samostanskoj govornici.

Popodne tog istog dana o. Ante je slavio svetu misu na hrvatskom jeziku. Okupio se iznenađujuće velik broj vjernika, pogotovo mladih ljudi. Kratkim ali dubokim riječima homilije o. Ante nas je sve potaknuo da se uvijek iznova otvaramo djelovanju Duha Božjega u našem životu, jer se upravo po nama taj Duh daruje ovome svijetu i ljudima koje susrećemo. Kao i obično, zajedništvo se nastavilo pred crkvom, gdje su mladi u veseloj atmosferi i pjesmi uistinu pokazali kako se Crkva raduje svakom novom svećeniku i koliko je bogatstvo skriveno u daru tog sakramenta. Sakramenta po kojem materijalno postaje pronositelj božanskog i Vječno postaje utjelovljeno u vremenu.

Vjerujemo, nadamo se i molimo da takav bude život našeg o. Ante, na radost čitave naše provincije i svih onih kojima će u svojoj službi biti darovan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.