Pohod o. Rafala Wilkowskog bistričkom Karmelu

O. Rafal Wilkowski, OCD, tajnik našeg Reda za sestre bosonoge karmelićanke, posjetio je u subotu 20. svibnja 2023. Karmel u Mariji Bistrici. Ovaj posjet dio je njegova pohoda Karmelima Federacije „Bl. Alojzije Stepinac“, koja trenutačno obuhvaća šest autonomnih zajednica bosonogih sestara karmelićanki u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, te jednu u procesu osnivanja. Prije dolaska u Karmel o. Rafal je posjetio i Hrvatsko nacionalno marijansko svetište, kip Crne Gospe i svoga zemljaka Ivana Pavla II. Ipak, većinu je vremena proveo u razgovoru sa sestrama. Razgovaralo se pretežito o primjeni novog zakonodavstva, kao i o različitosti zajednica u jedinstvu karizme diljem svijeta.

Sljedećeg jutra, u nedjelju 21. svibnja proslavio je i sv. Misu u zajedništvu s vlč. Dragutinom Kučanom i predslaviteljem misnog slavlja o. Darijom Tokićem, OCD, tajnikom Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa. Nakon kratkog pozdrava zajednici, o. Rafal se zaputio prema drugim hrvatskim Karmelima.

Dolazak o. Rafala znak je povezanosti središnjice Reda sa svakom pojedinom zajednicom, kao i skrbi za jedinstvo i autentično življenje karizme u ovom trenutku povijesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.