Poziv na studij mistike u Avili

Pišem vam s velikom ljubavlju i entuzijazmom kako bih vas upoznao s našim Studijem mistike i humanističkih znanosti u Međunarodnom centru sv. Terezije i sv. Ivana od Križa (CITeS) u Avili. Siguran sam da će mnoga naša braća i sestre u ovom studijskom programu pronaći izvor karizmatskog nadahnuća i duhovnog rasta.

Mislim da trenutno imamo izvrsnu ponudu karizmatske formacije u našoj duhovnosti Terezije od Isusa i sv. Ivana od Križa. Naš magisterij iz mistike i humanističkih znanosti mnogi pojedinci i institucije cijene kao jednu od najboljih ponuda sustavnog proučavanja kršćanske i karmelske mistike.

Osim toga, CITeS, vrlo posebno mjesto suživota, smješteno u Avili, bogatoj poviješću i mistikom, stvorio je ovaj poslijediplomski akademski program za one koji žele produbiti svoje znanje o mistici i duhovnosti iz znanstvene i obogaćujuće perspektive, uranjajući u proučavanje učenja velikih mistika kao što su sveta Terezija od Isusa i sveti Ivan od Križa i istražujući kako se njihova dragocjena učenja mogu primijeniti na naš svakodnevni život i naše karmelsko zvanje.

Nadalje, ovaj se program odvija u kontekstu zajednice, što omogućuje razmjenu iskustava i spoznaja s karmelićanskom braćom i sestrama te ljudima iz cijeloga svijeta. To je prostor za zajednički rast, jačanje naših veza i produbljivanje duhovnog života.

Još uvijek imamo slobodnih mjesta za sljedeći tečaj koji će započeti 2. listopada 2023. i završiti 15. lipnja 2024. Budući da smo povezani s Katoličkim sveučilištem u Avili, koje potvrđuje naš tečaj s različitim nazivima (Master, Especialista i Experto), praktički bilo tko može sudjelovati na tečaju s obzirom na to da postoji mogućnost sudjelovanja i kao slušač (što ne preporučamo redovnicima). Za više informacija posjetite našu web stranicu www.mistica.es.

Pišem vam prije svega kako bih vas obavijestio da ćemo vam, ako se prijavite do 31. srpnja ove godine, ponuditi značajan popust na kotizaciju. A ako uistinu nemate dovoljno financijskih sredstava, ali imate braću i sestre koji žele studirati i završiti ovaj tečaj u Avili, pišite nam i zajedno ćemo pronaći način da riješimo vaše financijske probleme.

Molim vas da ovu informaciju proširite među našom braćom i sestrama bosonogim karmelićanima te među našim laicima kako bi svi imali priliku sudjelovati u ovom jedinstvenom iskustvu.
Iskreno se nadam da će mnogi iskoristiti ovu priliku i zajedno krenuti na ovo putovanje duhovnog rasta i otkrivanja.
Bratski pozdrav i moje molitve u ime cijele zajednice,

Jurek
(Jerzy Nawojowski, OCD, direktor CITeS-a)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.