Obući kacigu spasenja

U petak 14. srpnja 2023. ovogodišnji mladomisnik p. Karlo Mario Petrović, CPPS, misnim je slavljem uveo štovatelje Gospe Karmelske u drugi dan trodnevne priprave za njezinu svetkovinu u Karmelu u Brezovici.

U svojoj homiliji p. Karlo Mario osvrnuo se na Božju ljubav prema čovjeku koja se očitovala već na prvim stranicama Biblije. Bog je nakon pada Adame i Eve htio zaštititi čovjeka. Bog daje čovjeku duhovnu opremu koju bi svaki kršćanin trebao imati na sebi u borbi protiv neprijatelja Sotone i sila zla. Istaknuo je da se glavna bitka vodi u mislima, a misli se začinju u srcu. Poradi toga svaki kršćanin treba obući, prema sv. Pavlu, kacigu spasenja, oklop pravednosti, pojas istine, obuću spremnosti, štit vjere i mač Duha, to jest Riječ Božju.

Propovjednik je rastumačio smisao svakog pojedinog oružja, te je spomenuo i to da je smisao kacige spasenja buditi svijest i uvjerenje da smo spašeni i da je Isus Krist iz ljubavi prema nama prolio svoju predragocjenu Krv i da ta svijest treba živjeti u našim srcima. Također je pozvao vjernike na život u istini i na hod u obući spremnosti.

„U našim kušnjama i trpljenjima naša se vjera jača… Iza svake bitke je nova bitka, ali svakom dobivenom bitkom smo jednu stepenicu bliže raju… Zato trebamo znati i poznavati Riječ Božju da se možemo suprotstaviti đavlu“, naglasio je.

Pjesmom „Ave Maria“ Vinka Glasnovića završilo je misno slavlje, a nakon svete mise p. Petrović obukao je vjernike u Gospin škapular i ohrabrio ih na nasljedovanje njezinih kreposti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.