Br. Alojzije od Božanskog Srca Isusova položio svečane zavjete

U nedjelju, 17. rujna, u crkvi svoje rodne župe Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji tijekom svete mise u 11 sati brat Alojzije od Božanskog Srca Isusova (Mihelić) položio je svečane doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti u ruke provincijala o. Vinka od Bezgrešnog Srca Marijina.

Uz o. provincijala, na misi su koncelebrirala naša braća svećenici iz gotovo svake naše zajednice te domaći župnik vlč. Marijan Kušenić. Evanđelje je pjevao o. Stjepan od Duha Svetoga, dok je o. provincijal u propovijedi istaknuo kako smo svi molitvom povezani s Bogom te se tako ne možemo izgubiti i znamo put kojim trebamo ići. Nakon propovijedi slijedile su litanije svih svetih, te sam čin zavjetovanja. Ovomu događaju svjedočili su i brojni župljani, majka Josipa, brat Franjo i rodbina. Uz njih valja spomenuti i velik broj sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova – među kojima je bila i provincijalna poglavarica s. M. Andreja od Milosrdnog Isusa (Petravić) – s kojima je br. Alojzije veoma povezan, posebno sa zajednicom iz Strmca. Pjevao je župni zbor naše Župe sv. Mihovila na Kamenu u Splitu, koji su također došli na zavjete. Pri kraju svete mise domaći župnik je čestitao bratu Alojziju na zavjetima te naglasio kako će od tog dana njegovo ime biti ugravirano na kalež na kojem stoje ugravirana imena svih zvanja iz župe.

Br. Alojzije (Juraj Mihelić) rođen je 30. 8. 1998. u Zagrebu od sada pokojnog oca Stjepana Mihelića i majke Josipe rođ. Suknaić. U obitelji je rastao uz brata Franju. Kršten, pričešćen i krizman je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji. Osnovnu školu od prvog do šestog razreda završio je u Strmcu, a sedmi i osmi razred u Svetoj Nedelji. Po završetku osnovne škole upisuje Ugostiteljsku srednju školu u Samoboru. U to školsko doba bio je redovit na misama, te aktivan u zajednici mladih kod karmelićanki BSI u Strmcu. U naš samostan u Remetama ulazi 8. 8. 2016., a u postulaturu 19. 3. 2017. Habit je obukao 10. 9. 2017. u Somboru, dok je u novicijatu bio u Grazu, gdje je 8. 9. 2018. položio prve zavjete. Nakon toga dolazi u Remete gdje služi zajednici kao kuhar, a nedavno je premješten u Split gdje vrši službe kuhara, vratara i vrtlara.

Zahvalni Bogu na ovom događaju, preporučamo br. Alojzija u vaše molitve kako bi služio Bogu u jednostavnosti i poniznosti do kraja života.

Fotografije koje donosimo napravio je Petar Jurčević, naš župljanin iz Splita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.