Uočnica Gospe Karmelske u Brezovici

U ponedjeljak 15. srpnja 2024. godine sestre karmelićanke i štovatelji Škapularske Gospe proslavili su uočnicu njezine svetkovine misnim slavljem koje je predslavio vlč. Vatroslav Siketić.

U homiliji je vlč. Vatroslav potaknuo vjernike da grade svoje pouzdanje u Gospodina koji je uvijek vjeran i koji će nas dovesti u zemlju kojom teče med i mlijeko (Ez 20,6), pozivajući ih da se sjete da ne  navještaju sebe, već evanđelje, Krista. Odnosno da se sjete da tko primi evanđelje, prima Isusa, a tko prima Isusa, prima Oca Nebeskoga. Sin odgovara Ocu u poslušnosti do jezive smrti na križu, križu koji je naša točka orijentacije i poziva na predanje i poslušnost Nebeskom Ocu.

Zaključujući, propovjednik je poručio da Gospodin iz dana u dan, iz godine u godinu skida sve što je suvišno i suobličuje nas sebi. „Ustrajno i radosno se utječimo svecima, ali ne samo njima, već i Gospi, da znamo biti dobri, plemeniti i dični sinovi i kćeri tako uzorne Majke“, poručio je vlč. Siketić.

Nakon svečanog blagoslova sestre su zdušno zapjevale pjesmu Gospi Karmelskoj povjeravajući joj potrebe i nakane Crkve, Karmelskog reda i svih prisutnih hodočasnika, kao i onih koji su slavlje pratili putem valova Radio Marije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.