Karmelićanke BSI

Baština sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova ukorijenjena je u Evanđelju, Crkvi i karmelskoj duhovnosti koju živimo po karizmi naše utemeljiteljice bl. Marije Terezije od sv. Josipa (Tauscher).

Ona je po primljenoj milosti postala izabrano oruđe utemeljenja nove redovničke zajednice, nove mladice na drevnom, časnom karmelskom deblu. U novoj Družbi prekrasno je spojila kontemplativni karmelski duh i apostolsko djelovanje. Oduševljena likom serafske sv. Majke Terezije od Isusa željela je postati njezinom duhovnom kćeri. Nadahnuto spoznaje: „Karmel i samo Karmel! Sv. Terezija od Isusa prokrčila je put, a zašto i mi ne bismo smjele poći tim putem bez stroge klauzure?! Vrijeme se mijenja, ali duh, ljubav i revnost u radu za spas duša ostaju uvijek isti.“

Ulaženje u otajstvo Kristova Srca otkrilo joj je Njegovu žeđ za dušama i pobudilo želju za apostolskom aktivnošću. Misionarski duh i revnost za spasenjem duša bitan su dio naše karizme.

Stoga, mi sestre kao svoj životni projekt živimo posvetu Božanskom Srcu Isusovu radi  zadovoljštine, vlastitog posvećenja i spašavanja duša i to kroz molitvu, apostolat i djelotvornu ljubav prema siromasima i svima u potrebi.

http://karmelbsi.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

"U zemlju Karmela ja vas dovedoh da se hranite plodom i dobrotom njezinom." (usp. Jr 2,7)