Oblačenje i početak novicijata

U petak, 4. rujna 2020. godine, u samostanu u Somboru dvojica dotadašnjih postulanata obukla su karmelsko odijelo i započela novicijat tražeći “Gospodnje milosrđe, siromaštvo Reda, zajedništvo braće, i milost da Bogu što vjernije služe u našoj obitelji Bosonoge braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela.”

Od listopada prošle godine trojica mladića koji su osjetili redovnički poziv, i to baš za Karmel, u somborskom karmelskom samostanu pripremali su se kroz vrijeme kandidature i postulature za svoj novi, posvećeni život. Oni su ostavili svoj zavičaj i obiteljski dom kako bi slijedili Krista.

Ovu želju izrazili su brat Josip Marija od Svetog Lica i Djevice Šutnje (Josip Bedalov) i brat  Augustin od Blažene Djevice Marije (Tin Tomić).

Odijela je blagoslovio naš o. provincijal Dario Tokić, uz prisustvo o. Bernardina Viszmega, priora, o. Zlatka Žuvele i o. Tihe Radana.

Za ovaj čin mladi postulanti su se pripremali duhovnim vježbama koje je vodio njihov magistar o. Tiho Radan.

Po škapularu Blažene Djevice Marije koji su obukli, želimo im blagoslovljen put i nastavak redovničke formacije u Grazu u Austriji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.