Pismo o. Generala čitavome Redu

Obraćam se ovim pismom cijelom Redu, braći, redovnicama i članovima Karmelskog svjetovnog reda, u ovom dramatičnom i strašnom trenutku: u povezanosti s pozivom i tjeskobnom molbom pape Franje cijelom Božjem narodu, najviše bih vas žarko zamolio da uzmete kao prioritetnu i hitnu zadaću moliti se sa svom gorljivošću svoje vjere za sav ukrajinski narod koji je sada napadnut i bombardiran.

U kontaktu smo s našim fratrima i redovnicama u Ukrajini, odnosno s dvije zajednice časnih sestara bosonogih karmelićanki u Kijevu i Harkovu, te našim fratrima u Berdičevu. Delegat o. Jozef upravo sada putuje u Kijev kako bi bio s jednim našim subratom i zajednicom sestara. Neke su sestre iz Kijeva odlučile otići u Poljsku i skloniti se na sigurno. Zajednica u Harkovu odlučila je ne otići i ostati u svom samostanu. Ove su sestre najbliže granici.

Sada smo svi Ukrajina. Jutros mi je priorica iz Harkova rekla da ovih dana nisu imale mogućnosti slaviti svetu misu. Rekao sam joj da je euharistija cijelog Reda postala jedno s njima. U dubokom smo zajedništvu s čitavim Karmelom i narodom Ukrajine. Svi smo mi JEDNO u ovom trenutku dok naše svjetiljke gore.

S Marijom i Josipom i svim svetima Karmela, molimo Te, Gospodine, za narod Ukrajine!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.