Novaci kod sv. Male Terezije u Beču

U petak 3. lipnja, praćeni stidljivim zrakama prvog jutarnjeg sunca, naša se novicijatska zajednica uputila prema Beču. Povod je bio dolazak relikvija sv. Male Terezije. Veličanstvena karmelićanska crkva u Beču bila je toga jutra pomalo zasjenjena tihom jednostavnošću relikvijara koji čuva moći nama toliko draga svetice. Njezina je „malenost“ srž njezine veličine, i uopće ne čudi činjenica da je zbog toga omiljena svetica u srcima mnogih vjernika. Brojni su se molitelji toga jutra zadržavali u tihoj molitvi pred svetičinim tijelom i teško je uopće zamisliti koje su sve nakane i potrebe donosili pred onu koja je odlučila svoje nebo provesti čineći dobro na zemlji.

Nakon trenutka osobne molitve, uputili smo se prema centru Beča, gdje smo uz iskusno vodstvo našeg magistra obišli sve važnije znamenitosti tog carskog grada.

Ovakvi trenuci uvijek su prilika za jačanje našeg bratskog zajedništva i međusobno bolje upoznavanje, ali i otkrivanje istine skrivene u Psalmistovim riječima: „Gle kao je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti“ (Ps 133, 1).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.