Mladomisnička zahvala bistričkim karmelićankama

U utorak, 4. srpnja 2023., petorica mladomisnika Zagrebačke nadbiskupije, zajedno sa svojim duhovnikom vlč. Ivanom Grbešićem, došli su zahvaliti sv. Misom za molitve koje su sestre iz Karmela u Mariji Bistrici upućivale za njih tijekom njihovih bogoslovskih dana. Prije sv. Mise sestre i mladomisnike pozdravio je duhovnik vlč. Ivan, a svečano misno slavlje predslavio je vlč. Domagoj Topić.

Poticajnu propovijed na temelju misnih čitanja toga dana održao je vlč. Petar Tisaj. Povezao je prvo misno čitanje, koje govori o spašavaju Lota i njegovih iz Sodome koja će zamalo biti uništena, i evanđeoski odlomak koji govori o Isusovom stišavanju oluje na moru. Zamijetio je da je Isusova inicijativa da uđu u lađu i idu prijeko, da Isus pokazuje apostolima put, i to put pouzdanja da će on sve voditi. To isto čini Lot kad se zahvalno spominje milosrdne ruke Božje koja ga je i prije i sada spasila od sigurne smrti. Zahvalno i pouzdano motriti Isusa i ići za njim, svima nam je poruka Božje riječi.

Po završetku misnoga slavlja mladomisnici su podijelili svoj mladomisnički blagoslov, zajednički i pojedinačno. Potom su se zadržali sa sestrama u srdačnom razgovoru u govornici samostana, te su njihovim molitvama preporučili svoju svećeničku službu i daljnji hod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.