Br. Juraj od Terezije od Djeteta Isusa zaređen za đakona

Po rukama zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše u subotu 25. studenoga na misnom slavlju u Crkvi sv. pape Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi sveti red đakonata podijeljen je trinaestorici redovničkih i dijecezanskih kandidata. Među njima je bio i naš brat Juraj od Terezije od Djeteta Isusa (Marinković).

Nadbiskup je u propovijedi istaknuo Božju inicijativu kojom Bog u svojoj ljubavi uzima čovjeka, želi s njime surađivati kako bi na konkretan način donio poruku spasenja i zahvaća u konkretno vrijeme i prostor. Uvijek Bog ima inicijativu. To je prva točka poziva koji traži konkretan ljudski odgovor.

Novozaređene đakone nadbiskup je obodrio riječima potpore i ohrabrenja ističući primjer blažene Djevice Marije: Zato Crkva upravo Mariju predlaže vjernicima kao uzor nasljedovanja jer u konkretnim situacijama svoga života uvijek u potpunosti i odgovorno prianja uz Božju volju, svim srcem prihvaća Božju riječ i provodi je u djelo. Sve njezino djelovanje bilo je prožeto sebedarnom ljubavlju i duhom.

Svoj đakonski praktikum brat Juraj će obavljati u našoj remetskoj župi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.