Početak novicijata postulantice Mihaele Kolarić

Na 126. rođendan utemeljitelja brezovičkog Karmela bl. Alojzija Stepinca i na spomendan Marije Posrednice Svih Milosti, u srijedu 8. svibnja 2024., postulantica Mihaela Kolarić iz Župe Rođenja Isusova na zagrebačkoj Kajzerici započela je svoj novicijat i primila karmelsko redovničko odijelo.

Za taj čin pripremala se kroz vrijeme kandidature i postulature, kao i osobnim osmodnevnim duhovnim vježbama uoči samog oblačenja redovničkog odijela. Kao redovničko ime odabrala je s. Marija Veronika od Uskrsnuća, što je i njezin program za redovnički život u Karmelu, baš kao i njezino geslo, „Moje mi srce govori: traži lice njegovo!“ (Ps 27,8) koje izražava želju da bude Bogotražiteljica kroz cijeli život i na taj način donosi svijet Bogu i Boga svijetu.

Obred uvođenja u redovnički život predvodila je časna Majka Marija Regina od Presvete Euharistije, koja se u prigodnom nagovoru osvrnula na novo ime postulantice Mihaele i na njegovo značenje. Potaknula ju je na radosno i predano služenju dragom Bogu i Majci Crkvi, kao i našem Karmelskom redu.

Obred ulaska u novicijat s. M. Veronike završio je pjesmom Karmelskoj Gospi i srdačnim čestitkama sestara svojoj novoj susestri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.