Karmelski postulanti na Susretu mladih Srijemske biskupije

U subotu 11. svibnja postulanti Hrvatske karmelske provincije zajedno su s priorom samostana u Somboru o. Stjepanom Vidakom hodočastili na Susret mladih Srijemske biskupije koji se održao u Maradiku, malom mjestu smještenom u blizini Fruške gore koju smo također nedavno posjetili. Radosno smo se odazvali na ovaj događaj očekujući bogat vjerski program i ugodno druženje. Dan je započeo ranojutarnjim polaskom prema Subotici gdje smo se pridružili mladima iz Subotičke biskupije i u punom autobusu krenuli prema predviđenoj lokaciji susreta. Nakon kratkog druženja i upoznavanja okupljenih, srijemski biskup mons. Fabijan Svalina predslavio je svetu misu zajedno s drugim okupljenim svećenicima među kojima je bio i naš prior o. Stjepan.

Poseban gost susreta bio je franjevac konventualac fra Stjepan Brčina koji je poznat po svom plodonosnom radu s mladima u Zagrebu. Održao je propovijed i predvodio euharistijsko klanjanje te je u obje te prilike naglasio brojne izazove mladih u suvremenom društvu. Govorio je o tome kako se u takvim uvjetima približiti Gospodinu i otvoriti mu srce na koje Njegova milost neprestano kuca.

Poslije liturgijskog dijela uslijedili su ručak i druženje na prostranom travnjaku iza župne crkve sv. Ane, na kojem je bilo moguće smjestiti više od 300 mladih pristiglih iz Zagreba i brojnih mjesta u Vojvodini. Fra Stjepan je nakon druženja održao popodnevnu katehezu na temu gesla susreta „Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas“. Govorio je o svom osobnom životnom putu do svećeništva, odgovarao na pitanja mladih i ohrabrio ih u daljnjem hodu s Kristom. Nakon ispunjenog i duhovno bogatog dana radosni smo se vratili u naš samostan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.