Izlet postulanata

Na izlet u Slavoniju poveo nas je o. Dario Tokić. Prva postaja putovanja je bila u Aljmašu gdje smo posjetili svetište Gospe od Utočišta. Ovo svetište datira iz 1704. godine kada je prenesen Gospin kip iz obližnjeg mjesta Lug. Osim crkve, na obližnjem brežuljku smo posjetili križni put na čijem završetku se nalazi kip Uskrslog Isusa, odakle se pruža pogled na rijeku Dunav.

Nakon kratke okrepe u Đakovu posjetili smo sestre karmelićanke u samostanu u Levanjskoj Varoši. U opuštenom smo se razgovoru predstavili i iznijeli naše dojmove o postulantskim danima koji se, u iščekivanju novicijata, približavaju svome završetku. Sestre su nam pružile ohrabrenje i vrijedne duhovne savjete za nastavak naše formacije.

Izlet smo nastavili posjetom svetištu Božjeg milosrđa u Ovčari kod Đakova. To je prvo hrvatsko svetište posvećeno štovanju Božjega milosrđa. U maloj crkvi na Ovčari nalaze se relikvije svetice Božjeg milosrđa Faustine Kowalske i relikvije njenog duhovnika, blaženog Mihaela Sopoćka. Crkva je stalno otvorena kako bi bila raspoloživa za molitvu i duhovnu okrepu hodočasnika. Nedaleko Ovčare nalazi se i svetište Gospe Dragotinske čiji spomen seže u 1332. godinu. Znamenitost u ovom svetištu je slika Gospe Žalosne koja se posebno časti. U sklopu svetišta nalazi se i mozaik s otajstvima Gospine krunice.

Putovanje smo završili posjetom gradu Đakovu i katedrali svetog Petra izgrađenoj 1882. godine pod vodstvom biskupa Josipa Jurja Strossmayera. Zahvalni smo dragom Bogu na prilici da hodočastimo u vjerska središta drage nam Slavonije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.