Otac provincijal posjetio karmelićanke u Brezovici

Otac Dario Tokić, provincijal Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa iz Zagreba, posjetio je u petak 16. listopada 2020., dan nakon svetkovine sv. Terezije Avilske, svoje sestre karmelićanke u Brezovici.

Susret je bio prijateljski, duhovno-rekreativne naravi, a obuhvaćao je različite teme iz života Karmela, Crkve i svijeta, sve do pjesama sv. Majci Tereziji, te himana i psalama koje je o. provincijal pjevao sa sestrama i pratio ih na gitari.

Zahtjevnost i savjesnost poglavarske službe nije mu umanjila radost i vedrinu srca, kao ni sposobnost da s realnim optimizmom promatra život koji nas okružuje i put koji nas vodi do Gospodina. Usprkos svim problemima s kojima se nose Crkva, Red i svijet, o. provincijal pronalazi nove nadobudne projekte za življenje karmelske karizme, otvoren, zajedno sa svojom subraćom, budućnosti koja je u Božjim rukama.

Zahvalni smo Gospodinu i o. provincijalu za lijepe i radosne trenutke bratsko-sestrinskog zajedništva. Znamo da će se ono nastaviti u raznim oblicima i doprinijeti rastu naše karizme: životu molitve i žrtve do sjedinjena s Gospodinom, sudjelujući u Kristovom otkupiteljskom djelu za spasenje mnogih. Otac provincijal se preporučio u naše molitve, a svojim blagoslovom ohrabrio nas je na putu predanja i služenja Gospodinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.