Hvala, dobri ljudi!

Dok se susrećemo s različitim nedaćama i nevoljama – a tu je i pandemija koronavirusa – te mislimo da nas je svako dobro zaboravilo, Bog nam stavlja u našu svakidašnjicu dobre ljude koji tu gdje jesu, čine dobro. Tako smo ih i mi susreli u brezovičkom Karmelu u subotu, 24. listopada 2020.

Ozarena lica i vedrih pogleda, po tradicionalnom običaju (a već redaju nekoliko desetljeća, bit će oko sedam) župljani župe Vukovina, pod vodstvom svoga revnog i gorljivog pastira, prečasnog gospodina Đure Saboleka, obdarili su nas i ove jeseni plodovima rada svojih ruku i dobrotom svoga srca. Od svega što su privrijedili i imali, podijeli su s našom karmelskom zajednicom. U darivanju i sabiranju darova, kao i u istovaru, sudjelovali su i mali i veliki: od male Marte Ježovit, do najstarijeg profesora Zlatka Galekovića zvanog Kiki. Čak je i kišu zadivila njihova dobrota i požrtvovnost te je prestala padati dok nisu sve namirnice istovarili i stavili ih pod krov. A župnik Sabolek, znano nam je, ima veliko povjerenje u zagovornu molitvu Karmela za njegovu župu Vukovinu, i zna se pohvaliti da je njegova župa zaštićena molitvama Karmela od tuče, leda, groma i drugih elementarnih nepogoda, te je duhovno vitalna.

Dobri ljudi koji žive i svjedoče svoju vjeru uvijek su privlačni, radosni, sretni, blizu Bogu i blizu ljudima. Oni obogaćuju svijet svojim malim, a ipak tako velikim djelima ljubavi. To smo doživjeli i minulog vikenda, i čini nam se da smo i mi postali bolji. Zato, hvala vam, dobri ljudi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.