Svetkovina sv. Ivana od Križa i mlada misa o. Ivana Živkovića

U ponedjeljak, 14. prosinca 2020., zajednica bosonogih karmelićanki u Mariji Bistrici proslavila je svetkovinu sv. Oca Ivana od Križa i dvadeset i drugu godišnjicu kanonskog utemeljenja svojeg samostana (14. prosinca 1998.). Svečano Euharistijsko slavlje predslavio je ovogodišnji karmelićanski mladomisnik o. Ivan od Božanskog Milosrđa (Živković). Asistirao mu je njegov redovnički brat Alojzije od Božanskog Srca Isusova (Mihelić).

Nepunih je šest mjeseci prošlo od lipanjskog svećeničkog ređenja, kada je o. Ivan od Božanskog Milosrđa zaređen za svećenika upravo na Mariji Bistrici. Ovo je bila prva sv. Misa koju je proslavio u bistričkom Karmelu. U propovijedi se osvrnuo na nekoliko slika, razmišljanja o Križu, nadahnut tekstovima sv. Oca Ivana od Križa. Križ je pritom uzeo kao pitanje vjere, nade i ljubavi. Između ostalog, istaknuo je kako vjernim nošenjem vlastitoga križa, onoga koji nam Gospodin povjerava, možemo drugima olakšati nošenje njihovog tereta. Jer, kako je rekao, drugi će moći „vidjeti da je netko utabao put za njih.“ U jednostavnoj i lijepoj propovijedi o. Ivan je pozvao prisutne vjernike da s ljubavlju nose križ te da ga prihvate kao put kojim ih Otac želi privući i uzdići sebi.

Na završetku misnog slavlja o. Ivan od Božanskog Milosrđa podijelio je prisutnima svoj mladomisnički blagoslov. Usprkos smanjenom broju vjernika zbog pandemijskih okolnosti i mjera, nekoliko je vjernika ipak pristupilo obredu oblačenja karmelskog škapulara.

O. Ivan i br. Alojzije ostali su u razgovoru i druženju sa sestrama u govornici samostana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.