Novi kanali karmelske duhovnosti

Dragi čitatelji! Uz našu web stranicu, bogoslovi su nedavno kreirali i YouTube kanal pod nazivom KERIT, na kojem će se objavljivati video sadržaji koji se tiču karmelske duhovnosti. 

Inspiracija za ime kanala dolazi od knjige Sakrij se na potoku Keritu karmelićanina Wilfrida Stinissena, koju je napisao s ciljem formiranja karmelskog podmlatka. Nastala je iz bogate tradicije Karmela, nadahnuta našim svecima i misticima, te nudi konkretno duhovno vodstvo. 

 „Sakrij se na potoku Keritu“, kaže Bog proroku Iliji, a time i svakoj karmelićanki i karmelićaninu, u Prvoj knjizi o Kraljevima (1 Kr 17,3). U vrijeme suše, Bog je Iliju napajao vodom iz potoka, a gavrani su mu po Božjoj zapovijedi donosili hranu. Naša je nada da će posjetitelji našeg internetskog „potoka“ Kerita u njemu naći čime će utažiti svoju duhovnu glad i žeđ. Cilj nam je iznijeti bogatstvo karmelske duhovnosti, života karmelskih svetaca, škapularske pobožnosti, povijesti i drugih tema povezanih s životom Reda bosonoge braće Gospe od Gore Karmela. 

Društvene mreže kao što su Youtube, Facebook i Twitter današnji su areopazi na kojima se ljudi svakodnevno okupljaju u milijunima i desecima milijuna. Ako se svijet toliko bori da im servira svoje sadržaje, koliko se više mi moramo trsiti da dademo i na tim područjima duhovne sadržaje koji se tiču vječnih istina.

Uz YouTube kanal i web stranicu, možete nas pratiti i na Facebooku, te na podcastu ZAMAK DUŠE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.