Blagoslovljena kapelica sv. Josipa u Grazu

Na ulasku u šumu – u kojoj se nalazi križni put koji vodi sve do vrha brijega na  kojemu je kapelica Gospe Fatimske – nalazi se sklonište koje je fratrima služilo kao utočište u slučaju bombardiranja za vrijeme II. svjetskog rata. Kako je to sklonište bilo u derutnom stanju, naši novaci (br. Josip Marija i br. Augustin) došli su na ideju da ga preurede u kapelicu koja bi bila posvećena svetom Josipu. Budući da se upravo nalazimo u godini posvećenoj ovom velikom svecu i zaštitniku, ideja je naišla na zdušno odobravanje zajednice te su spomenuti novaci odmah prionuli na posao u kojem su im pomagala ostala subraća iz novicijata. Za nekoliko tjedana – uz mnoge druge novicijatske aktivnosti i obveze – radovi oko uređenja kapelice su završeni te se odmah, dan po završetku radova, u srijedu 1. rujna 2021. godine pristupilo njenom blagoslovu. 

Obred blagoslova započeo je litanijama u čast sv. Josipu koje su se molile u procesiji od sakristije samostanke crkve pa sve do novouređene kapelice. Potom je započela Služba riječi. U kratkoj homiliji o. Petar, magistar novaka i prior samostana, podsjetio je na poslanje sv. Josipa kao glave i čuvara Svete Obitelji te na njegovu ulogu u životu Crkve, a osobito u životu i duhovnosti nas karmelićana. Nakon Službe riječi slijedio je sam čin blagoslova.

Tako je mjesto koje je tijekom rata pružalo fizičku sigurnost i zaštitu postalo mjestom blagoslova i duhovne zaštite pod okriljem moćnog zagovornika i zaštitnika svetog Josipa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.